Rulouri exterioare

Rolul principal al rulourilor exterioare este de a proteja fereastra de actiunile mediului inconjurator, de a obtura complet patrunderea luminii dar si de a controla temperatura in mod natural in incapere, impiedicand patrunderea razelor UV si prevenind incalzirea excesiva a locuintei. Pe timpul iernii pot impiedica pierderea caldurii, creind astfel o perna de aer izolatoare intre fereastra si mediu exterior.

Rulourile exterioare au si rol de protectie fonica, astfel montate profesional pot reduce zgomotul exterior cu pana la 10db. De asemeni reprezinta si o alternativa la grilajele metalice montate la ferestre avand rol protector in cazul spargerilor de locuinte fiind incuiate din interior, nepermitand in nici un fel ridicarea lor fortata din exterior.

La cerere se pot realiza sisteme de actionare complexe care asigura ridicarea si coborarea rulourilor programata sau in functie de intensitatea solara. Manevrabilitatea acestor rulouri este deosebit de ridicata fiind actionationate chiar si de copii.

Materialele din care rulourile sunt executae, asigura o stabilitate in timp deosebita. Sunt realizate din profile PVC sau profile aluminiu si sunt disponibile intr-o gama variata de culori si imitatie de lemn.